Saturday, April 16, 2011

KHASIAT SABUN LULUR SAFAH HERBS


KHASIAT SAFAH HERBS SCRUB SOAP/SABUN LULUR SAFAH HERBS.
BLACK COFFEE BEAN SCRUB SOAP:

-Campuran serbuk kopi asli dan beberapa herba semulajadi.Membersihkan badan dari kekotoran, minyak, sel-sel mati, menghilangkan parut, mencerahkan kembali kulit yang gelap akibat pancaran matahari dan proses penuaan semulajadi.Penggunaan yang berterusan menjadikan kulit halus,bersih,lembut dan gebu.

WHITE COCONUT SCRUB SOAP:
-Diadunkan daripada campuran santan,kelapa dan vanilla bertujuan untuk menghaluskan kulit badan yang kasar, kusam dan bersisik. Mengembalikan kelembapan yang hilang akibat cahaya matahari atau radikal bebas. Buah kelapa mempunyai agen pelembap semulajadi. Penggunaan yang kerap menjadikan kulit lebih segar,tegang dan anjal.Warna kulit akan sekata dan mencerahkan kulit secara semulajadi.

RED ROSELLE SCRUB SOAP:
-Sangat kaya dengan antioksidan dan kaya dengan vitamin yang diperlukan oleh kulit.Melindungi kulit daripada radikal bebas dan punca kerosakan semulajadi. Memberi vitamin pada kulit serta membersih dan mencerahkannya.Kulit akan lebih sihat tegang dan segar.

BROWN CINNAMON & KAFFIR LIME SCRUB SOAP:
-Ramuan daripada pati kayu manis dan limau purut sangat bagus untuk membersihkan kulit badan yang bermasalah jerawat,berbintik,gelap dan berparut. Kayu manis bagus untuk menghilangkan parut dan angin manakala buah limau purut bagus untuk mencerahkan kulit yang gelap dan mengurangkan jerawat pada badan. Kulit akan kelihatan lebih cerah,bersih dan halus.

GREEN BEAN SCRUB SOAP:
-Diadun dengan kacang hijau dan herba terpilih mengatasi masalah kulit kusam,gelap,kasar,bersisik dan berbintik. Kacang hijau mempunyai keistimewaan untuk menarik keluar kotoran yang mendap di liang roma ataupun dipermukaan kulit. Tekstur nya yang lebih kasar memberi kesan serta-merta apabila anda menggunakannya menjadikan kulit lebih putih,halus dan segar walaupun pada pertama kali penggunaannya.

YELLOW SOY BEAN SCRUB SOAP:
-Diformulasikan dari soya untuk kecantikan,pelembutan dan pencerahan kulit menjadikan kulit bersih,putih,halus,lembap dan berseri secara semulajadi.Keanjalan kulit akan meningkat kerana soya mengandungi kolagen semulajadi yang membantu pembentukan dan pembaharuan sel-sel kulit.